pijl omhoog icoon

Zelf een gietvloer in je slaapkamer leggen

datum waarop dit artikel is geschreven over zelf je gietvloer leggen in je slaapkamer 13 mei 2020

auteur van dit artikel over zelf je gietvloer leggen in je slaapkamer Karel

Zelf Gietvloer maken in de slaapkmer

Inhoud

Een gietvloer in je slaapkamer kan een erg warm en comfortabel effect geven. Een gietvloer in je slaapkamer kun je daarnaast prima zelf leggen. Een gietvloer in je slaapkamer leg je in 3 dagen:

Dag Taken
Dag 1
  • Vochtgehalte van de ondergrond bepalen
  • De mengplek maken
  • De primer aanbrengen
Dag 2
  • De gietvloer aanbrengen
Dag 3
  • De laklaag aanbrengen

Voor een compleet overzicht bekijk het stappenplan of de ultieme guide.

Voordelen gietvloer in je slaapkamer

Naast dat je een gietvloer in je slaapkamer prima zelf kunt leggen heeft een gietvloer in je slaapkamer ook een aantal voordelen ten opzichte van een andere vloer:

Comfortabel

Een groot voordeel van een gietvloer in je slaapkamer is dat een gietvloer erg comfortabel aanvoelt. Zeker in combinatie met vloerverwarming. Het is heerlijk om 's ochtends op een verwarmde gietvloer uit je bed te stappen.

Vloerverwarming is mogelijk

Doordat de gietvloer erg dun is (2mm) wordt de warmte van de vloerverwarming heel effectief aan de slaapkamer overgedragen. De combinatie van je zelfgelegde gietvloer en vloerverwarming in je slaapkamer geeft een warm en comfortabel gevoel. Een aanrader dus.

Veel verschillende kleuren dus goed te combineren met je eigen stijl

Een ander bijkomend voordeel van zelf een gietvloer in je slaapkamer is dat er veel verschillende kleuren zijn om uit te kiezen. Dus of je voor een klassieke, moderne of andere stijl gaat voor je slaapkamer, je vindt altijd wel een kleur die past bij jouw stijl. Mocht je na een tijd toch uitgekeken zijn op de kleur van je gietvloer? Dan kun je eenvoudig een nieuwe toplaag over de oude gietvloer leggen. Dat kun je uiteraard ook goed zelf doen.

Mono of betonlook

Een gietvloer kun je zelf leggen in monokleur of in betonlook. Het voordeel van een betonlook is dat je viezigheid minder snel ziet liggen. Doordat de betonlook vloer iets bonter is vallen stof, zand en andere vuiligheden minder snel op. Zeker wanneer je een lichte kleur gietvloer wilt leggen kan dit een voordeel zijn. Bekijk hier bijvoorbeeld het resultaat van een lichte betonlook gietvloer in de keuken.

Allergie voor huisstofmijt

Een gietvloer is een naad- en kierloze vloer. Dat zorgt ervoor dat stof en vuil nergens de kans heeft om zich op te hopen. Dat is een groot voordeel voor mensen die gevoelig zijn voor stof en vuil. Denk aan mensen met overgevoelige luchtwegen door bijvoorbeeld een huisstofmijt allergie.

Interview Johannes

Waarom hebben jullie voor een gietvloer in de slaapkamer gekozen?

Na het laminaat tijdperk werd het weleens tijd voor wat anders. Ik houd van een strak en eenvoudig ingericht huis, zonder tierlantijnen. Omdat ik last heb van gevoelige luchtwegen wil ik mijn huis graag zoveel mogelijk naadloos afwerken. Een gietvloer ligt dan voor de hand, maar zelf leggen had ik eigenlijk nog niet overwogen. Tot ik prijzen ging opvragen bij bedrijven die de gietvloer voor mij zouden kunnen aanbrengen. Dat viel niet mee.. Toch maar zelf doen dan? Ik kwam via Google bij Gietvloermakers terecht en na een gratis belletje met een van jullie experts wist ik dat dat moest gaan lukken.

Hoe is het leggen van de gietvloer bevallen?

Om het werk georganiseerd te krijgen moest ik er eerst eens goed voor gaan zitten. Waar begin ik? Waar zet ik het materiaal neer? Waar ga ik mengen? En wie gaat me helpen? Gelukkig is mijn vrouw niet bang voor vieze handen en bovendien hadden we de geschikte werkhandschoenen meebesteld. Uiteindelijk ben ik hartstikke tevreden met de vloer. En ben ik blij dat ik besloten heb om hem toch maar zelf te leggen. Het was zelfs best leuk om te doen. Elke keer als ik naar de vloer kijk zie ik een vloer die niet alleen mooi is, maar die ik daarnaast ook nog eens zelf gelegd heb.

Prijs berekenen

Wat kost het om zelf een gietvloer in je keuken te leggen? Dat hangt er vanaf hoe groot je slaapkamer is. Met onderstaande tool kun je eenvoudig berekenen wat het kost om zelf een gietvloer in jouw slaapkamer te leggen:

Aantal m2

€0

Bereken prijs

Bekijk alle opties

Heb je een vraag over jouw project?

Verder lezen

getekend mannetje die de stappen bekijkt voor het zelf leggen van je gietvloer

Zelf je gietvloer maken - de ultieme guide in 50 stappen

Foto van gietvloer expert Jaqueline in actie

Hoe handig moet je zijn om zelf een gietvloer te leggen?

foto van een werkplaats met een gietvloer

Zelf een gietvloer in je werkplaats leggen

foto van een woonkamer met een gietvloer in combinatie met hout

Hoe duurzaam is een gietvloer?

Foto van gietvloer expert Jaqueline in actie

Hoe handig moet je zijn om zelf een gietvloer te leggen?

foto van een betonlook gietvloer

Een betonlook gietvloer zelf leggen

foto van een badkamer met een gietvloer

Zelf een gietvloer in je badkamer leggen

foto van keuken met gietvloer in combinatie met hout

Zelf een gietvloer in je keuken leggen

foto van een marmere vloer

Zelf een gietvloer leggen op verschillende ondergronden - het complete overzicht

foto van een woonkamer met een gietvloer

Veel gestelde vragen